Donsanne

Nationaal Jeugd Show Korpsen Festival

2013-03-15 16:22:41 door DonSanne en is 330 keer bekeken.

Vrijdag 15 maart 2013.

TER AAR - De Ter Aarse Drum- en Showband “Dice Musica ‘83” bestaat 30 jaar. Na het zeer geslaagde concert met het Jostiband Orkest op 9 februari van dit jaar, staan er nog meer spraakmakende activiteiten op de agenda.

Een van de meest in het oog springende festiviteiten is het eerste Nationale Jeugd Showkorpsen Festival. Dice Musica hecht veel waarde aan het promoten van (drum-) fanfaremuziek onder de jeugd in de thuishaven Ter Aar en de rest van de gemeente Nieuwkoop. Op verschillende basisscholen in de gemeente wordt muziekonderwijs gegeven, wat resulteert in een mooie aanwas van jeugdige muzikanten bij de drum- en showband.

Hoewel de vereniging zelf geen zelfstandig jeugdkorps kent, de jeugdleden spelen na hun opleiding immers direct mee met de volwassen muzikanten, wordt het Jeugd Showkorpsen Festival gezien als een prachtige reclame voor de beoefening van amateurmuziek.

Op zaterdagmiddag 29 juni zullen vanaf 14:00 uur maar liefst 10 jeugdkorpsen uit het hele land strijden om de Groene Hart Bokaal. Onder toeziend oog van een vakkundige jury zal het Lindeplein, ’s avonds decor voor de traditioneel drukbezochte Taptoe Ter Aar, gevuld zijn met honderden jonge muzikanten. Een van de deelnemers neemt bovendien ’s avonds deel aan de Taptoe, om de verbinding tussen de jeugdige en gevorderde muzikanten te onderstrepen. Ook zullen verschillende jeugdkorpsen zich presenteren tijdens de streetparade, ’s avonds vanaf 19:00 uur door de straten van Ter Aar.

Net als bij de Taptoe is de toegang tot dit evenement geheel kosteloos. Het publiek kan ook tijdens het festival plaatsnemen op een tribune of een staanplaats zoeken langs het speelveld. Om niets te hoeven missen van deze unieke muzikale middag en avond, zijn er rond het taptoeterrein verschillende horecagelegenheden geplaatst.

Deelnemende jeugdkorpsen:

Drum- en showband Vijos uit Hilversum, Muziek- en showkorps Blue Seals uit Zeewolde, Adest Musica uit Sassenheim, Euroband uit Rotterdam, Laurentius uit Voorschoten, Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk, Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk, DAP uit Apeldoorn, Vereniging der Vrijwillige Brandweerharmonie uit Bilthoven en Da Capo uit Lisse.

Bron: Drum- en showbrand Dice Musica '83.
Archieffoto: Muzikanten op het strand met op de achtergrond de zee. Foto bron: Drum- en showband Dice Musica '83.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com wordt mede mogelijkgemaakt door Computerhelpdesk