Donsanne

Terugblik op de Pinksterfeesten van zondag

2012-06-01 02:09:49 door DonSanne en is 640 keer bekeken.


Vrijdag 1 juni 2012.

BORNERBROEK - Zondag 27 mei stond in het teken van talloze onderdelen die de Pinksterfeesten rijk waren. Wat een hele goede verdienste was, was het mooie zonnige en warme weer waardoor veel mensen op de activiteiten afkwamen. Zo was er kermis en rondom de kermis waren er allerlei activiteiten te doen voor jong en oud.

Bij de ingang stond een mooi type vrachtwagen voor de show en wel een Scania torpedo (neus-uitvoering) en was de provincialeweg richting Enter helemaal afgesloten voor het autoverkeer. Bij de ingang stond een snackkraam met terras waar de mensen zich prima konden vermaken in het mooie weer voor een even ontspannen momentje. Buitenactiviteiten die daar omheen plaatsvonden waren wedstrijden met crossfietsen, was er van alles te beleven in en rondom een indianentent en konden kinderen met een hamer slaan op een kermisonderdeel voor 'altijd prijs'.

Op het terrein rondom de kermis was het een drukte van belang en heerstte er een gezellige sfeer. Het mooie weer van deze dag speelde een belangrijke rol, waardoor de opkomst ook hoog was. Bezoekers gingen op de kermis rondkijken bij de diverse kramen die er stonden en deden kinderen vooral mee met de grijpkramen om daar proberen een leuk knuffeldier uit te halen. Dat viel echter niet mee, want je moet het geluk maar hebben als je zo'n ding opgrijpt dat het aan de grijper vast blijft hangen tot het boven het gat hangt en het daar dan in zou vallen en gebeurt dat, dan heb je dus prijs !! En mislukt het, dan dien je opnieuw geld in te werpen om de grijper te kunnen bedienen.

Verder was er op de kermis een schietsalon en konden kinderen meedoen met trampoline springen. Een nieuwe attractie dit jaar was de Paradise Express, waarin je met 2 a 3 man in een gondel kon zitten voor een aantal harde rondjes. Voor de kinderen was er mini-baan waarop zij met een mini-motorfiets rondjes overheen konden rijden en was ook de meest populaire attractie weer van de partij, de botsauto's.

Nieuw dit jaar was een groot buitenterras nabij de in/uitgangen van de feesttent. Omdat het in de tent met het warme weer ook gauw heel warm werd, kozen veel mensen voor een zitplaats op het terras om een beetje verkoeling te krijgen. Er was sprake van een gezellige sfeer en iedereen genoot van een lekker drankje en natuurlijk een lekker zonnetje. Verder op de kermis was er ook een kraam waar allerlei leuke shirts gekocht konden worden en waren vooral oranjeshirts opvallend in trek en dit ook natuurlijk met het EK Voetbal te maken had dat op vrijdag 8 juni a.s. van start gaat.

Verder stond er dit jaar ook weer een zweefmolen op de kermis en hier maakten vooral veel kinderen volop gebruik van en dit voor velen een leuke attractie is die de kermis rijk is. Voor wie trek in een frietje had of andere lekkernijen kon bij de diverse cateringkramen terecht en er ook weer een kraam stond voor de suikerspinnen. De suikerspin mag op een kermis nagenoeg nooit ontbreken !

's Middags vond in de feesttent weer het jaarlijkse country festival plaats op Eerste Pinksterdag. Hier was het gezellig druk en stonden er tafels en bankjes opgesteld waarop publiek dat wilde zitten dan zittend naar de optredende bands kon kijken. Vooraan bij het podium was weer alle gelegenheid om te line dancen. De presentatie van het country festival was net als in vele voorgaande jaren weer in handen van Jeroen Vollenbroek en kondigde hij weer met plezier de bands aan die op het podium stonden. Vandaag waren de Johnny Bernhard Band en Cochon Blue te gast in de tent. Zij speelden een aantal sets, met tussendoor een kleine pauze van rond de 15 minuten. Zo was er de gehele middag voor iedere countryliefhebber wat wils in de tent. En had men bijvoorbeeld zin in een biertje kon men deze halen bij de bar. Vooraan het podium waren weer volop mensen aan het line dancen.

Na afloop van het country programma werden alle tafels en banken uit de tent verwijderd en maakte de organisatie zich op voor het avondprogramma. En deze stond in het teken van het traditionele BIERGOOIEN op de avond van Eerste Pinksterdag. Met rond de 1.700 veelal jeugdige bezoekers werd de tent naarmate de avond vorderde steeds voller en voller en brak er een groot feestspektakel los in de tent. De Bornerbroekers hadden ook dit weer een complete Pinksteravond voor hun kiezen, want van gezelligheid houdt men wel. De band Diep Triest zorgde voor sfeer op het podium waarop het publiek kon genieten en zodra DJ Martijn tussen de bedrijven door muziek ging verzorgen vanaf zijn draaitafel, zorgde hij er wel voor dat het publiek compleet los kwam met de voetjes van de vloer en werd er volop gedansd en polonaise gelopen en mochten de bekertjes bier in getale weer door de hele tent heen gesmeten worden !!!

Voor wie er niet van zou houden om natgegooid te worden met bier zou zeker niet naar de tent toe moeten komen op de avond van Eerste Pinksterdag, want dat je regelmatig nat gegooid wordt, daar ontkom je dan zeker niet aan. Veel bezoekers gingen na afloop dan ook met echt BIERHAAR en zeiknatte kleding naar huis en was voor hen tijd om onder de douche te springen.

Kortom, een hele dag met volop activiteiten, kermis, country festival en avondprogramma hebben zeker voor een hele geslaagde en sfeervolle avond gezorgd in Bornerbroek.

Archieffoto: Volop kermis in Bornerbroek met hier het trampolinespringen. Mede dankzij het mooie weer van zondag 27 mei 2012 kreeg de kermis een mooi aantal bezoekers te verwerken. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com