Donsanne

Engeland winnaar van Vuurwerk Festival

2018-08-20 00:34:12 door DonSanne en is 1012 keer bekeken.

Maandag 20 augustus 2018.

DEN HAAG - Zondag 19 augustus heeft de vakkundige jury van het Internationaal Vuurwerk Festival dat twee weekenden werd gehouden heeft dit jaar Engeland gekozen die zijn beste Vuurwerkshow liet zien. Vorig jaar was dat Spanje en was dat land sowieso de kandidaat die mee ging naar de 39e editie, deze dus.

Het evenement werd alleen één dag minder gehouden, omdat het op één avond niet doorging in verband met de harde zuidwestenwind en regen die vrijdag 10 augustus in zijn greep hadden. Op die avond zouden Japan en Oostenrijk het tegen elkaar opnemen, maar werden deze landen allebei op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus bijgevoegd. England was een nieuwkomer en heeft nog nooit eerder aan het Scheveningse vuurwerk meegedaan.

Het festival trok dagelijks rond de 100.000 liefhebbers naar de boulevard en het strand van Scheveningen. Daar was het dan ook afgeladen vol op het moment dat de shows plaatsvonden. De drie dagen dat het wel doorging was het heel behagelijk weer, geen regen en ook weinig wind en slechts weinig wolken en een avondtemperatuur die vaak rond de 20 graden lag.

Door: Don Sanne.
Archieffoto: De vuurwerkshows van 8 deelnemende landen waren vanaf het strand weer op spectaculaire wijze te aanschouwen. Den Haag op zaterdagavond 18 augustus 2018. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com