Donsanne

Kinderdijk populaire toeristentrekpleister bij Molendag

2018-05-15 00:52:23 door DonSanne en is 1078 keer bekeken.

Maandag 14 mei 2018.

KINDERDIJK - Zaterdag 12 mei was de Nationale Molendag met een stralend zonnetje en aangenaam warm weer (temperatuur 22 graden) een hele druk bezochte lokatie voor duizenden toeristen uit zowel binnen als buitenland. Want de negentien molens die in het poldergebied staan maken de lokatie ook juist op zijn mooist. Veel molenaren lieten hun molens met de wieken voorzien van zeilen ook draaien. Mensen liepen vele kilometers door het gebied om de molens met eigen ogen te aanschouwen. Twee museummolens konden tegen betaling bezichtigd worden.

Nederland is voor veel buitenlanders onder andere heel populair vanwege het molenrijke karakter wat het land rijk is. Het maken van selfies en gewone portretfoto's behoorden op grote schaal tot de mogelijkheden. Want wie wil nu niet op de foto met een mooie eeuwenoude molen op de achtergrond ? En dan is het daarnaast ook schitterend weer, dus wat wil men dan nog meer ? Toeristen uit heel veel verschillende landen waren er. We zetten een aantal landen op een rijtje : Belgie, Frankrijk, Duitsland, Canada, Verenigde Staten, India, China, etc. etc.

Genoeg was er te beleven en voor ieder wat wils : Je kon een fietstocht eraan wagen, te voet je voortbewegen, een rondvaart nemen en gezellig even met de voeten in het water als je zit op een steigertje aan de kant. Bij de ingang van het Werelderfgoed Kinderdijk werd het winkeltje waar vele denkbare souvenirs verkrijgbaar zijn ook massaal bezocht en behoorde een plaatsje nemen op het nabijgelegen terras ook tot de mogelijkheden onder het genot van een hapje en drankje.

Door: Don Sanne.
Archieffoto: De molens maken het hele natuurgebied in Kinderdijk zo mooi. Dat mocht met de Nationale Molendag dan ook duizenden toeristen trekken. Zaterdag 12 mei 2018. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com