Donsanne

Sloop Rotterdamse Boompjes nog in volle gang

2018-02-18 17:20:56 door DonSanne en is 870 keer bekeken.

Zondag 18 februari 2018.

ROTTERDAM - Wie zich op dit moment aan de Boompjes bevindt kan het niet ontgaan dat een oud kantoorgebouw met de grond gelijk wordt gemaakt. In het pand waren in het verleden ondere andere bedrijven als BETA Belangenvereniging Tankstations en ABS Europe Ltd. gevestigd. Een viertal kranen die de grootschalige sloop uitvoeren zijn op het terrein te vinden die nu voor een groot deel bezaaid ligt met een metershoge berg puin.

De sloop die op donderdag 1 februari j.l. officieel van start ging is al ruim over de helft. De laatste fase van de kantoorflat is nog in volle gang. Aan de kant precies naast het hoge gebouw van Maersk zijn de kantoorlagen nog te zien, al de ramen er al ruim voor de echte sloop begon uit zijn gebroken. Verder zijn de trappenhuizen, liftschachten en toiletruimtes (aan de Scheepmakersstraat) nog intact. Op vrijdag 16 februari j.l. maakte we een kijkje en werd er een uitgebreide fotoreportage gemaakt van de voortgang van de sloop.

Op de plaats van het kantoorgebouw verreist een veel hoger gebouw (circa 100 tot 110 meter) die plaats biedt aan 350 appartementen, genaamd 'The Terraced Tower'. De bouw van het nieuwe wooncomplex zou moeten starten in april aanstaande.

Door: Don Sanne.
Archieffoto: Langs de Boompjes is al een groot 'kaal gat' ontstaan gezien daar een kantoorgebouw met de grond gelijk wordt gemaakt. Dit pand moet plaatsen voor een hoge toren waarin 350 appartementen gebouwd gaan worden. Medio april zou de bouw al moeten beginnen. Rotterdam op vrijdagmiddag 16 februari 2018. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com