Donsanne

Druk bezochte nieuwjaarsborrel bij gemeente Nieuwkoop

2018-01-04 00:34:46 door DonSanne en is 838 keer bekeken.

Dinsdag 2 januari 2018.

NIEUWKOOP - Dinsdagavond 2 januari werd in het gemeentehuis aan het Teylersplein de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gehouden. De belangstelling was heel groot en het gemeentehuis was tot de nok toe vol. Met een leuk orkestbandje uit Apeldoorn en de kerstversieringen zoals de kerstboom die er nog was het heel aangekleed. Op het moment dat iedereen binnen kwam was een groep dames bij de entree aan het zingen om iedereen sfeervol te laten binnenkomen op het gemeentehuis. Een wereldberoemd liedje wat altijd weer bij het nieuwe jaar past was 'Happy New Year' van de Zweedse damesgroep Abba. Ze deden hun zang voortreffelijk en gaf voor de mensen een leuke indruk bij binnenkomst.

Bij deze nieuwjaarsreceptie was het voor alle inwoners een openbare gelegenheid om elkaar te ontmoeten en 'de beste wensen' toe te wensen en dit natuurlijk met een hapje en een drankje. Burgemeester Buijserd en wethouder Guus Elkhuizen hielden uitgebreide toespraken en blikten terug op het net voorbij jaar 2017.

Enkele hoogtepunten van 2017 werden uitvoerig onder de aandacht gebracht middels een video op groot scherm. Zo vertelde Thea Verzaal, inwoonster van Ter Aar, haar verhaal over alle strijd vandien over het behoud van sporthal De Vlinder het toch niet is gelukt om deze open te houden, deze toch gaat sluiten en vervolgens gesloopt gaat worden. Er komt een IKC en zij hoopt dat alle inwoners van Ter Aar daar gebruik van kunnen maken. Esther de Way, bestuurslid musicalvereniging Eigenwijs, liet weten dat er in 2017 een stijgende groei was op cultureel gebied. Zo waren er in De Kaleidoskoop volop films en theatervoorstellingen te bewonderen en niet te vergeten 'de muziektent' op het Reghthuysplein. Bandjes kwamen volop naar Nieuwkoop en dat heeft het dorp sfeer toegebracht in het voorbij jaar. Nieuwkoper Martijn Kempen liet weten dat het als netwerker van Nieuwkoop Marketing ook een goed jaar doorbracht. Zo hebben zij de website van de gemeente ontwikkeld en ook voor ondernemers konden zij veel betekenen als het ging om het bouwen van websites. Zeker voor deze ondernemer betekende 2017 heel veel.

Politiek gezien kwamen uiteraard ook de gemeenteraadsverkiezingen aan bod, waarover de burgemeester het woord voerde en hoopt op een goede opkomst en benieuwd is hoe de gemeenteraad er na de verkiezingen uit zal zijn. Dat blijft altijd de verrassing, want het hangt van het aantal stemmen af op wie er het meest gestemd zal worden. Boswachter van Natuurmonumenten John Pieterse liet weten dat veel mensen van de gelegenheid gebruik maken om een leuk vaartochtje over de Nieuwkoopse Plassen te maken wat bestaat uit natuur en hij ervoor pleit om het natuurgebied te versterken en te behouden John Pieterse uitte zich verder op het feit dat Nieuwkoop natuurhoofdstad van het Groene Hart zou willen worden en ziet in dat het terecht is, want de gemeente kent immers veel toeristen in bijvoorbeeld de zomermaanden als mensen er recreeren, rondvaren met bootjes, fiets- en wandeltochten maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in Nieuwkoop allemaal doen.

Daarna spraken Thomasvaer en Pieternel in de raadszaal vanaf het podium een rede uit die heel leerzaam en informatief was, maar voor de nodige humor zorgde. Kortom, een leuk onderdeel van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie bij de gemeente. Als laatste werden aan enkele vrijwilligers van het jaar toegesproken en kregen zij na een mooie onderscheiding uitgereikt, inclusief een mooie bos bloemen. Degenen die een onderscheiding uitgereikt kregen waren Jan Pieterse, Amber Hoogeveen (17) en kregen drie personen een boek van de gemeente uitgereikt met ook een bos bloemen.

Daarop volgend was er voor iedereen de gelegenheid om een glaasje frisdrank en hapje te nuttigen en met elkaar op gezellig wijze het nieuwe jaar in te luiden. 2018 Is voor veel inwoners van Nieuwkoop dus fris en fruitig van start gegaan !

Door: Don Sanne.
Archieffoto: Een enthousiaste damesgroep verzorgde een gezellige zang bij de entree van het gemeentehuis. Zo kreeg iedereen al een nieuwjaarsgevoel bij binnenkomst en om zo een gezellige nieuwjaarsreceptie te beginnen. Teylersplein in Nieuwveen op dinsdagavond 2 januari 2018. Foto bron:

Don Sanne.
Archieffoto: Een enthousiaste damesgroep verzorgde een gezellige zang bij de entree van het gemeentehuis. Zo kreeg iedereen al een nieuwjaarsgevoel bij binnenkomst en om zo een gezellige nieuwjaarsreceptie te beginnen. Teylersplein in Nieuwveen op dinsdagavond 2 januari 2018. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com