Donsanne

Oud en Nieuw was rustig verlopen

2018-01-01 23:36:12 door DonSanne en is 879 keer bekeken.

Maandag 1 januari 2018.

NIEUWKOOP - De veiligheidsregio Hollands-Midden heeft laten weten dat het in de gebieden rondom Gouda, Alphen aan den Rijn en Leiden zelfs rustiger is geweest dan in voorgaande jaren. Dit heeft mede te maken met de regen die er op oudejaarsavond, maar ook later in de nieuwjaarsnacht viel, zo liet de politie uit een landelijk rapport weten.

Zo werd bijvoorbeeld wel in Nieuwkoop een bushokje aan Achterweg vernield en lag de ruit daarvan aan diggelen. Ook elders werden enkele mensen aangehouden voor het aanrichten van vernielingen, het plegen van mishandeling en het afsteken van illegaal vuurwerk. Maar grote incidenten in het gehele gebied bleven uit.

Op meerdere plaatsen was er in de vooravond een kindervuurwerkshow die helaas erg nat was verlopen. Er was veel belangstelling, maar in Nieuwveen minder dan in andere jaren. Na middernacht was het wel droog, maar stond er een stevige wind, die het afsteken van vuurwerk echter lastiger maakte. Rond 02.00 uur doneerde Pluvius weer gul aan Moeder Aarde en dat zal ook de reden geweest zijn dat het verder rustig bleef.

Op wat vernield straatmeubilair na lijkt de schade beperkt te zijn gebleven. De gemeentelijke reinigingsdienst was op Nieuwjaarsdag al vroeg in de weer om diverse straten en pleinen weer schoon te vegen.

Door: Don Sanne.
Archieffoto: Kort na middernacht op Nieuwjaarsdag werd een groots siervuurwerk afgestoken in de straten van Nieuwkoop. Maandag 1 januari 2018. Foto bron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com