Donsanne

Achter de schermen gebeurt 't: de nieuwe website

2017-05-19 01:33:41 door DonSanne en is 556 keer bekeken.

Donderdag 18 mei 2017.

VAN DE REDACTIE - Eerder dit berichtte we de lezers er al over, dat het ontwerp van een geheel nieuwe vormgeving van de website in volle gang was. Dit wordt nog altijd volop gedaan en woensdagmiddag liet websitebouwer Rick van Beek aan de redactie weten dat hij het weer het en ander heeft gedaan om de site op een steeds mooiere manier vorm te geven. En dit lukt in getale. Echter maken we iedereen erop attent dat we nog niet weten wanneer de nieuwe vormgeving online komt. De redactie heeft Rick toegezegd dat alle tijd mag worden genomen om de site helemaal compleet en zo professioneel mogelijk te maken en zodra die helemaal netjes is afgewerkt pas te online te zetten.

We beginnen maar voor 't gemak eerst met de nieuwsberichten : Deze worden op onderwerp heel nauwkeurig ingedeeld. We noemen enkele voorbeelden; '112', 'Party's & Feesten', 'Sport' en ga zo maar door. Na in de menubalk op betreffend onderwerp te klikken komen uitsluitend berichten van dat onderwerp in beeld. Iedere afbeelding is eigenlijk groot te zien op het scherm, inclusief bijbehorende afbeelding en terwijl een item nog niet eens aangeklikt wordt kan men alvorens al zien hoe veel keer het item bekeken is en links daarvan staan datum en tijdstip vermeld van plaatsing van het item.

Wie in de menubalk klikt op 'Foto's, krijgt simpelweg de foto's te zien waar men naar zoekt. Evenals de nieuwsberichten worden deze op een goede overzichtelijke manier op de website gezet. Na het openen van de albumpagina ziet men gelijk albums op de beginpagina staan met een kleine index van een zestal foto's. Middels door met de muis op een foto te schuiven kun je aan tekentje wat middenin een foto verschijnt direct al herkennen dat je de foto kunt uitvergroten en tegelijkertijd ben je direct in het betreffende album. Verder is het straks mogelijk om de foto te kunnen delen met Facebook, Twitter, WhatsApp, etc. wat betekent dat je je foto's naar je familie, vrienden en/of kennissen kunt doorsturen.

Het derde onderdeel van de site, de agenda, krijgt straks een veel mooiere uitstraling. Rechts op de intropagina is die al direct herkenbaar en staan alle maanden met alle dagen in een mooie tabel weergegeven en daaronder kun je direct agendapunten van die of die maand herkennen. De agenda zal veelal worden gebruikt om evenementen aan te kondigen, maar ook andere onderwerpen die waardig zijn voor de agenda kunnen we plaatsen. Onder de agendatabel staan evenementen met afbeelding herkenbaar vermeld en middels erop te klikken verschijnt er meer informatie.

De layout : is waar de redactie uitermate tevreden over is. Dit is ook doorgegeven aan Rick en alle dankbaarheid gaat naar hem uit voor het vele tijdsbestek die het vergt om een dergelijke website te bouwen. De gehele vormgeving is van de meest professionele klasse die je maar kunt bedenken en en daarin vergissen we ons zeker niet dat het bouwen van een website ook tijd kost en dat als iemand een dergelijke website voor je ontwerpt daar ook de tijd voor moet kunnen nemen die ervoor nodig is.

Door: Don Sanne.
Afbeelding: Een blik op de nieuwe vormgeving van de website. Hier laten we voor 't gemak een van de fotoalbums zien zoals die er op de nieuwe site uit komen te zien. Afbeeldingsbron: Don Sanne.

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com