Donsanne

Een hele leuke blik uit het verleden (foto's)

2016-02-27 17:57:50 door DonSanne en is 870 keer bekeken.

Zaterdag 27 februari 2016.

VAN DE REDACTIE - We zijn als redactie op een heel nieuw en leuk initiatief gekomen en dat is om een blik te werpen om eens terug in de tijd te gaan met al mijn (Don) fotomateriaal. Als fotograaf begon ik om precies te zijn op 26 oktober 1998 en wat betekent dat dit jaar, 2016, mijn 18e jaar wordt om fotograaf te zijn en vanaf het allereerste begin tot aan de hedendaagse dag dat blijvend leuk is om te doen.

De foto's die in al die jaren gemaakt zijn zijn altijd bewaard gebleven. De eerste twee jaren begon ik nog niet als fotograaf in de horeca, dat begon namelijk pas 2 jaar later in het jaar 2000. Zoals heel veel mensen, uit Nieuwkoop en omgeving inmiddels hebben gemerkt worden er sinds vrijdag 26 februari oude foto's uit het verleden geplaatst, en dit doen we dan op onze Facebookpagina. De 'vind-ik-leuks' en reacties stromen binnen en gezien het grote aantal reacties wat daarop binnenkomt is binnen 2 dagen is al snel duidelijk geworden dat het zinvol is om te doen en ook heel leuk. Ikzelf ben van oordeel dat foto's van vele jaren terug nog een veel leukere waarde hebben dan dat het nog heel recent fotomateriaal is.

De ogen zijn het eerst gericht op de foto's van de vroegere discotheek 't Vliegend Paard in Nieuwkoop. Helaas heb ik de discotheek maar 2 jaar mee mogen maken, want in 2003 stopten de uitbaters Joop en Kitty Baartman met deze gelegenheid en gingen zij verder als eetcafé en naast ik dat zelf erg jammer en teleurstellend vond, ik nog heel goed weet dat dit voor heel veel andere trouwe discogangers ook de genade klap was dat het doek viel voor de discotheek. Want voor veel plaats- en streekgenoten was het een echte stamkroeg. En juist met de foto's die zijn gemaakt en altijd bewaard zullen blijven wordt de Nieuwkoopse stamkroeg nooit vergeten. Mensen die in die zeg maar tussen de 15 en 20 jaar waren, kunnen op deze manier hun leuke oude tijd weer eens terug beleven door hun 'foto's van vroeger' weer terug te zien.

En niet alleen ik werp een blik op vroeger, ook Marja de Roos, zet geregeld oude foto's online uit het verleden van café de Happy Duck op het Reghthuysplein. Ook van dat café heb ik duizenden foto's in mijn archieven altijd bewaard gehouden en ook die foto's zal ik tezijnertijd op mijn eigen Facebookpagina terug gaan plaatsen.

De planning is om iedere dag 1 album uit het verleden online te zetten en dit doen we ook om direct een overvolle Facebookpagina met álleen oude foto's te voorkomen. Het gaat niet alleen om de foto's van 't Vliegend Paard, maar ook heel veel ander fotomateriaal uit de horeca en vele talloze andere onderwerpen waar ik mij altijd op gericht zullen qua herinnering weer in de schijnwerpers komen. Verder gaan ook de hedendaagse en recente onderwerpen gewoon door en tussentijds worden ook die gewoon geplaatst op zowel de reguliere website DonSanne.com als ook social media Twitter en Facebook. Wel maken we iedereen er even op attent dat de volgende foto's zullen worden voorzien van het welbekende watermerk. Dat was gisteren en vandaag vergeten, maar bij de volgende albums staat dat wel rechts onderin bij iedere foto.

Verder wil ik iedereen alvast bedanken die een reactie heeft gegeven op de oude foto's !

De Redactie (Don Sanne) !
Afbeelding: Kijkje in de 'oude doos' (foto's).

Verwante nieuws items

Geplaatst op:Onderwerp:

Donsanne.com